Nyhavn

Billedeophavsret: Nyhavn

Nyhavn er anlagt i 1671 som kanal fra havneløbet til kongens Nytorv. Kajgaderne blev i løbet af 1700-tallet bygget med en række borgerhuse for de folk, som havde deres forretninger og arbejde på havnen. Efterhånden som pladsen i København blev for tang, forhøjedes mange af husene og der opførtes side- og baghuse – ofte i bindingsværk – som stadig kan beskues i flere af gårdene. Hvoraf mange i dag står smukt restaurerede.

Billedeophavsret: Nyhavn

Nyhavn har altid været et af Københavns muntre hjørner, men der er stor forskel på de to kajgader. Mod syd på den ”pæne” side ligger bl.a. det ærværdige Charlottenborg og mange nydelige ejendomme.
Gaden mod nord er derimod kendt som den uartig side.
I slutningen af forrige århundrede udfoldede der sig et ret broget liv i de mange værtshuse og knejper, som dukkede op, og det var ikke alt for sikkert at færdes her efter mørkets frembrud. Mangen en brandert er endt i kanalen, slagsmål, hørte til dagligdagen.

Billedeophavsret: Nyhavn

Ganske langtsomt, efter 60’erne ændrede dette billede sig Nyhavn blev omdannet til gågade, og havnebassinet blev åbnet for gamle sejlskibe, der i dag ligger tæt i kanalen. Nyhavn er vågnet op og bobler og syder af liv, især i sommermånederne hvor der er udendørsservering langs hele kajgaden, men her er også stadig plads til at nyde en stille pilsner på boldværket. I august måned afholdes hvert år Nyhavn Festival, der løber over en weekend og byder på underholdning og mad og drikke i 3 dage.