Den lille Havfrue

Billedeophavsret: Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue sidder stille og rolig på sin sten ved Langelinie i København.

Denne ”Lille Dame” som de fleste siger er en af Danmarks største turistattraktion.
Med sin højde på kun 1,25 synes hun heller ikke af meget, som hun sidder der på sin sten og kikker mod land. Størrelsen må være en smagssag, - en vejning af havfruen vil vise en vægt på 175 kg.

Billedeophavsret: Den Lille Havfrue

Statuen er udført af Edvard Eriksen og er en inspiration af H.C. Andersens eventyr af samme navn.
Figuren blev opstillet i 1913 og siden har turister fra nær og fjern strømmet til for at blive set og fotograferet sammen med Den Lille Havfrue. Selv fra vandsiden kommer folk sejlende forbi for at få et glimt af Havfruen Ja! Hun må daglig lægge krop til turisternes forsøg på at nå ud på hendes sten i forsøget på at få et godt billed med hjem "Inden havfruen dykker i dybet igen"

Billedeophavsret: Den Lille Havfrue

Selv om hun er en meget populær dame har hun flere gange været udsat for hærværk bl.a. har hun flere gange mistet sit hovedet sidste gang i 1964. Desuden har hendes arm været skåret af og ved flere lejligheder har figuren været overhældt med maling. Heldigvis er det ikke til at se hun har lidt sådan overlast og fremtræder i dag ganske helstøbt.

Som en rigtig havfrue er hun halvt menneske og halvt fisk. Med sine bare bryster og fiskehale, ser hun mod land og de mennesker hun drømte om at tilhøre. Og når bølgerne slår op mod stenen, er tankerne måske at forlade det store hav, og vinde en jordisk prins og en udødelig sjæl.