Tivoli

Billedeophavsret: Tivoli

Tivoli er det mest besøgte sted i hele København i sommerhalvåret. Tivoli blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843 på et stykke af det nedlagte voldterræn, der dengang lå uden for København. I dag ligger det inde i selve centrum og har et areal på kun 82.717 m2.

Billedeophavsret: Tivoli

Tivoli er ikke kun kendt for sine forlystelserne, men også stedet hvor mange gæster kommer til koncerter, restaurantbesøg eller ren og skær hygge og spadseretur i haven.
Havens mange blomster er en fornøjelse at se på lige fra tidligt forår, når haven åbner og til sæsonen slutter blomster mange tusinde tulipaner og et væld af andre arter i hele haven.
Tivoli fik i anledningen af Deres 150-års jubilæum i 1993 Deres helt egen rose. På billedet kan du se den flotte gule rose ”Tivoli-rosen”.

Billedeophavsret: Tivoli

Af Tivolis mange forlystelser kan nævnes rutschebanen, ballongyngerne, Det flyvende tæppe, Det gyldne Tårn, Valhalla Borgen og Orientexpressen. Haven byder på mange, mange flere forlystelser, der ikke er nævnt her, men i allerhøjeste grad kan anbefales.

En ting der også bør nævnes er Det kinesiske Tårn, der er Tivolis mest fotograferede bygninger med sine 1500 kulørte tivoli-kupler er det både sommer og vinter et fantastisk flot syn, når det spejler sine funklende konturer i tivoli Søen.

Tivoli Søen rummer ca. 12.000 m3 vand. Det dybeste sted i Søen ligger ud for Færgekroen, hvor der er ca. 6 meter til bunden. Søen er en rest af voldgraven, der lå omkring København.