Nationaal Park De Biesbosch

Nederland heeft twintig Nationale Parken. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. In de parken zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners variŽren per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieŽn, edelherten, dassen, bevers, otters en zeehonden vinden in de parken hun plek.

Bron: city-map Oosterhout en Waalwijk

De Biesbosch
Op de grens tussen Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt het Nationaal Park De Biesbosch, met een oppervlakte van 9.000 hectaren één van de grootste waardevolle natuurgebieden van ons land.

Het is één van de weinige nog bestaande zoetwatergetijdengebieden in Europa.

Het gebied bestaat uit grote rivieren en kreken, moerasbossen, grienden, rietvelden en graslanden. Het relatief rustige gebied huisvest een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Met name voor vogels is de Biesbosch altijd een (internationaal) belangrijk rust-, foerageer- en broedgebied geweest.

Bron: city-map Oosterhout en Waalwijk

De bever in de Biesbosch
Naast de vogelrijkdom is de Biesbosch ook bekend vanwege de bever. In de periode 1988 en 1992 zijn in De Biesbosch 42 bevers uitgezet.

Momenteel wonen er in De Biesbosch meer dan 90 beverfamilies met een totaal van ruim 200 bevers.

Webcam "volg de bever"

Bron: city-map Oosterhout en Waalwijk

Ervaar de Biesbosch en geniet|
Jaarlijks bezoeken een kleine half miljoen mensen het Nationaal Park De Biesbosch. Veel van deze bezoekers gaan het Nationaal Park in met een rondvaartboot van een van de rondvaartbedrijven in de regio. Daarnaast zijn er vele waterliefhebbers, die het Nationaal Park op eigen gelegenheid bezoeken.


Rondvaarten in de Biesbosch


Botenverhuur


Jachthavens in de regio


Wilt u overnachten in de omgeving?
Bent u een van de vele bezoekers die wat langer in de omgeving willen verblijven, klik dan op een van onderstaande links met overzichten van Hotels, Bed & Breakfast en Campings in de regio.

Hotels in diverse prijsklassen


Bed & Breakfast in de regio


Campings in de regio


Bron: city-map Oosterhout en Waalwijk

Overzichtskaart van Nationaal Park De Biesbosch
Onderstaande link geeft u de mogelijkheid een gedetailleerde kaart van De Biesbosch te openen. Op deze kaart (PDF) kunt u inzoomen, waarbij de kaart altijd een scherp beeld geeft.

Overzichtskaart van De Biesbosch


Toeristische informatie