Gemeente Rhenen

Rhenen is een stad en gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente tekt ongeveer 19.000 inwoners (telling van CBS) en heeft een oppervlakte van 42,99 km² waarvan 1,28 km² water.

Rhenen ligt aan de Nederrijn: aan de overkant bevindt het dorp Kesteren. De stad is via een brug verbonden met Neder-Betuwe. Rhenen is het zuidoosten punt van regio Utrechtse-Heuvelrug.

Gemeente Rhenen bestaat uit 1 stad Rhenen en 4 kernen Achterberg, Elst, Laareind en bedrijventerrein Remmerden.

op 30 april 2012 was Koningin Beatrix en haar familie op bezoek in Veenendaal en Rhenen.

Bekijk hier de beelden!

Bron: De weekkrant

in Rhenen wordt jaarlijks de Rijnweek gehouden. Rijnweek is een jaarlijkse evenement voor jong en oud. met vele bekende optredens en vele activiteiten zoals: kermis, kinder spelletjes en vele concerten.

De Rijnweek was in 2012 een groot succes. Volgens de organisatie is de slotavond door meer dan 10.000 man bezocht. Ook andere dagen deden het bijzonder goed vergeleken met voorgaande jaren.

Met de optreden van onder andere Dewi, Berget Lewis, Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé was het een waar spektakel.

Bron: rijnweek

Ook dit jaar is er weer Rijnweek.

van 6t/m13 juli kijk voor meer evenementen/ informatie in de evenementen kalender.

Mocht u als organisatie of onderneming een evenement met ons willen delen, dan kunt u contact met ons op nemen via: info@utrechtse-heuvelrug.city-map.nl